Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Köszöntjük a Vértesi Erőmű Zrt. honlapján.

Oldalainkon keresztül tájékoztatjuk Önöket a Vértesi Erőmű Zrt. legfrissebb híreiről, megismerhetik az ország egyik legrégebbi hőerőművének és Magyarország egyetlen mélyművelésű bányájának történetét, cégünk folyamatban lévő környezetvédelmi projektjét és jövőbeni terveit.Márkushegyi (Pusztavám) Üzemi Büfé üzemeltetése-bérlése 2015. május 1-től

A Vértesi Erőmű Zrt. 2015. május 01-től bérbe adja, a Márkushegyi bánya telephelyén (Pusztavám), üzemi Büféjét üzemeltetésre.

Érdeklődni, illetve az ajánlatokat leadni, 2015. április 23-ig 1200 óráig, lehet a Vértesi Erőmű Zrt. Logisztikai osztályán.

Előzetes telefonon történő egyeztetést biztosítunk: telefon: +36 (34) 360-255/30-60, 30-50, mellék, illetve emailban beszerzes@vert.hu.A Villamosenergia-ipari Nyugdíjas Alapítvány köszönetét fejezi ki

Tisztelt Kollégák, Adományozók!


A Villamosenergia-ipari Nyugdíjas Alapítvány nevében köszönetünket fejezzük ki a személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlásáért. Ez az összeg 2013. évi bevallások alapján 625.432,- Ft volt, amit a NAV az alapítványnak 2014-ben átutalt.

Köszönetet mondunk minden támogatónknak.

Ezekből az adományokból tudtuk biztosítani nyugdíjasaink szociális, és kegyeleti segélyezését.

Az alapítvány személyi jellegű (bér) juttatást senkinek nem adott.

Fő célunk a jövőben is a volt kollégák, a nyugdíjasaink és hozzátartozóiknak szociális helyzetének javítása. Ezért tisztelettel kérjük, hogy a jövőben is támogassák a volt kollégákat az alapítványon keresztül adományokkal, a SZJA 1 %-ának felajánlásával. A rendelkezésnél a fenti adószámot használják. Ismételten köszönjük támogatásukat az alapítvány kuratóriumának nevében.


Tatabánya, 2015. március 23.


Fermann József sk.
Titkár
Molnár Miklós sk.
ElnökMegkezdődik a tervezett átszervezés a Vértesi Erőműben

A korábban Európai Uniós és hazai jogszabályban is jóváhagyott átszervezési terveknek, illetve az uniós kötelezettségvállalásoknak megfelelően az év végével befejezi a termelést a Vértesi Erőmű Zrt. mélyművelésű szénbányája, a Márkushegyi Bányaüzem. A bánya tervezett bezárásával párhuzamosan az erőmű tovább üzemel, biztosítva a térség távhőellátását, illetőleg megkezdődött a szén alapú termelést kiváltó fűtőmű létesítésének előkészítése.

A széntermelés leállítását annak gazdaságtalansága teszi szükségessé, a Vértesi Erőmű Zrt. ugyanis az elmúlt években csak az áramfogyasztók által fizetett támogatás, a szénfillér segítségével tudta egyensúly közeli állapotban tartani gazdálkodását.

„2010-ben csődvédelemmel kellett szembenéznie a Társaságnak. Ezzel a lépéssel sikerült megakadályozni a bánya azonnali bezárását és konszolidálni a Társaság helyzetét,” – hangsúlyozta Kovács András Zoltán, a Vértesi Erőmű Zrt. vezérigazgatója. „A Vértesi Erőmű helyzetének stabilitása nemcsak az itt dolgozók munkahelyének a korábban tervezettnél hosszabb ideig tartó megőrzését, hanem a térség jövőképének megalapozott kialakítását is lehetővé tette.”

A Vértesi Erőmű Zrt a Munka törvénykönyvének és a Kollektív Szerződésnek megfelelően bejelentést tett és konzultációt kezdeményezett a központi üzemi tanáccsal és az érdekképviseletekkel a szükségessé vált csoportos létszámcsökkentésről. A bemutatott tervek szerint 2015 januárjában 270 munkavállaló kaphatja meg felmondólevelét. A Társaság a dolgozók sorsának megnyugtató rendezéséhez a végkielégítésen felül - az EU Bizottság SA 22681_2013. 01. 23. Végrehajtási Határozat 6.3.1. pontjában meghatározottak szerint - további 2 millió forintos újrakezdési valamint átképzési támogatást is biztosít. A kompenzációs csomag forrásait a „Szénfillér II” biztosítja. A bányaterület rekultivációjának első szakaszában, az eszközök kimentésében és a földalatti létesítmények bezárásában várhatóan 2016 közepéig 235 fő munkavállaló vesz majd részt.

A bánya tervezett lezárásával párhuzamosan a Vértesi Erőmű tovább üzemel, biztosítva a térség távhőellátását, illetve már zajlik a szén alapú termelést kiváltó fűtőmű létesítésének előkészítése, engedélyeztetése. Az oroszlányi erőmű mintegy ötezer lakás fűtését és 3400 lakás háztartási melegvíz-ellátását biztosítja. A Társaság dolgozik a hosszú távon is fenntartható és gazdaságos távhőtermelés kialakításán.Megfelelően működik a Vértesi Erőmű

Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) ellenőrzése szerint a szén- és biomassza-tüzelésű Vértesi Erőmű Zrt. a jogszabályi előírásoknak megfelelően működik, a vizsgálat során az ellenőrök nem találtak hiányosságot - közölte a hivatal az MTI-vel kedden.

A tájékoztatás szerint a MEKH munkatársai július 3-án a Vértesi Erőmű Zrt. oroszlányi erőművénél helyszíni ellenőrzésen vizsgálták a termelői működési engedélyekben és egyéb jogszabályokban foglalt előírások betartását, tájékozódtak a szén és a biomassza tüzelőanyag felhasználásáról, a karbantartási menetrendről, az áramvásárlási szerződésekről, a távhőellátásról és a tartalék tüzelőanyag készletezéséről.

Az oroszlányi erőmű mintegy ötezer lakás fűtését és 3400 lakás háztartási melegvíz-ellátását biztosítja. A társaság az állami tulajdonos MVM Magyar Villamos Művek Zrt.-vel együtt dolgozik azon, hogy a távhőtermelés hosszú távon fenntartható legyen, gazdaságosan működjön a következő években.

A MEKH közölte, az erőmű és a távhőszolgáltató közötti távhővezeték folyamatos felújításával közel 20 százalék energiamegtakarítás várható.

A hivatal az ellátásbiztonság érdekében folyamatosan vizsgálja a villamos energia és távhőtermelési szegmens helyzetét, az egyes engedélyesek tevékenységét - olvasható a közleményben.

További információk: www.mekh.hu


Forrás: MTI, hirado.huFelhívás „ A vállalkozások energiatudatosságáért” pályázatra

Tisztelt Partnereink!

Felhívjuk szíves figyelmüket az MVM Partner Zrt. által életre hívott „ A vállalkozások energiatudatosságáért” pályázatra,
melyben a hazai mikro, kis és középvállalkozások pályamunkák keretében bemutathatják az eddigi energiatudatos intézkedéseiket.
A pályázat részleteiről és az értékes díjakról https://energiatudatossag.mvmp.hu/Lapok/EnergiatudatosKKV/palyazatifelhivas.aspx honlapon tájékozódhatnak.

Vértesi Erőmű Zrt.


3-as kazán falazatszárítási program az Oroszlányi Erőműben

A Vértesi Erőmű Zrt. telephelyén befejezéséhez közeledik az Oroszlányi Erőmű III. számú 60 MW-os energiatermelő blokkjának nagyjavítása, megkezdődtek az üzembe helyezési munkálatok, az úgynevezett hideg és meleg próbák. A nagyjavítás célja volt a blokki berendezések üzemkészségének- üzembiztonságának fenntartása, a tervezett karbantartások elvégzése. A III. számú blokk kazánjába terv szerint május 29-én, szerdán 18.00 órakor gyújtanak be és várhatóan május 31-e péntek 10.00 óráig tart a falazat szárítása.
Így az erőmű 120 méteres régi kéményén - olajtüzelésből adódóan időszakosan- sötétebb füstgáz fog távozni. Mivel a szárítási program során keletkező gőzt ilyenkor nem tudjuk a turbinára engedni, nagynyomású gőzt engedünk ki a levegőbe.

A gőzkifújások erős hanghatással járnak, ám sem az emberekre, sem a környezetre nem jelentenek veszélyt.
A néhány napos szárítási idő során előálló sötétebb füst és az erősebb hanghatások miatt a Vértesi Erőmű Zrt. vezetése kéri az érintett lakosság megértését, türelmét.
A blokk végleges párhuzamos kapcsolása a jövő héten várható.

A Vértesi Erőmű Zrt. vezetése


Kormánymegbízotti elismerés

A Vértesi Erőmű Zrt. a 2013. március 14-15-16-i hóakadályok elhárításában végzett munkájáért elismerő levelet kapott Czunyiné dr. Bertalan Judittól, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Kormánymegbízottjától.

A köszönetnyilvánító levél itt megtekinthető.A Vértesi Erőmű Zártkörűen Működő Részvénytársaság Közleménye

Tisztelt Kollégák, tisztelt Partnereink!


A Vértesi Erőmű Zrt. (székhely: 2841 Oroszlány, Külterület, hrsz. 0718/5.; cégjegyzékszáma: 11-10-001396) tájékoztatja munkavállalóit, hitelezőit, üzleti partnereit, hogy a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság 2011. július 7-i hatállyal jóváhagyta a Vértesi Erőmű Zrt. hitelezőivel kötött egyezségét, és a csődeljárást jogerősen befejezetté nyilvánította. Ezzel minden jogi akadály elhárult az elől, hogy megnyugtatóan rendezzük a Társaság zavartalan működését, és a korábban ismertetett menetrend szerint teljesítsük az egyezségben foglalt fizetési kötelezettségeket.

A Vértesi Erőmű Zrt. ezúton köszöni munkavállalói, hitelezői és üzleti partnerei közreműködését, megértését és türelmét.


Oroszlány, 2011. július 08.A Vértesi Erőmű Zártkörűen Működő Részvénytársaság „csődeljárás alatt” Közleménye

A Vértesi Erőmű Zártkörűen Működő Részvénytársaság „csődeljárás alatt” (székhely: 2841 Oroszlány, külterület hrsz. 0718/5., cégjegyzékszám: 11-10-001396; a továbbiakban: Vértesi Erőmű Zrt. „cs.a.” vagy Társaság) ezúton tájékoztatja hitelezőit, üzleti partnereit, hogy a Társaság ellen folyamatban lévő csődeljárás jogerős befejezésére és ennek megfelelően a Vértesi Erőmű Zrt. „cs.a.” csődegyezségben foglalt fizetési kötelezettségeinek teljesítésére előreláthatóan a vártnál későbbi időpontban kerül sor.

A késedelem oka, hogy az egyik hitelezőnk az eljárás jogi lehetőségeivel élve az elsőfokú bíróság csődegyezséget jóváhagyó végzése ellen fellebbezést, illetve a másodfokú eljárásban (elfogultsági) kizárási indítványt terjesztett elő, melynek okán a bírósági eljárás időtartama a benyújtott beadványok elbírálásának időtartamával meghosszabbodik.

Az eljárás lezárásának időpontja - tekintettel arra, hogy az eljárás a Legfelsőbb Bíróság kizárási kérelem tárgyában hozott döntésétől függően vagy az eljárásra illetékes Győri Ítélőtábla, vagy a Legfelsőbb Bíróság által kijelölt másik ítélőtábla előtt folytatódik - előre nem látható.

A Vértesi Erőmű Zrt. „cs.a.” jogi képviselői útján mindent megtesz annak érdekében, hogy az eljárás a lehető leghamarabb, mind a hitelezői, mind a Társaság számára előnyös eredménnyel záruljon.


Oroszlány, 2011. június 02.Tisztelt Hitelezők!

A Társaság számviteli törvényben foglalt kötelezettsége alapján a jövőbeni kötelezettségekre - vitatott követelésekre - tartalékot képez, amellyel a KEM Bíróság kötelezésének is eleget tett.


Oroszlány, 2011. január 28.H I R D E T M É N Y

A Vértesi Erőmű Zrt. „cs.a.” (székhely: 2841 Oroszlány, Külterület, hrsz. 0718/5.; cégjegyzékszáma: 11-10-001396) tájékoztatja hitelezőit, hogy a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság a Cégközlönyben közzétett 4.Cspk.11-10-000002/7. számú végzésével elrendelte a Társaság csődeljárását, amelynek kezdő időpontja 2010. augusztus 26-a. A 180 napra meghosszabbított fizetési haladék a 2011. január 07-én megtartott egyezségi tárgyaláson további 30 napra meghosszabbításra került.

A Vértesi Erőmű Zrt. „cs.a.” a csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló 1991. évi XLIX. törvény (Cstv.) 18. § (3) bekezdése alapján egyezségi tárgyalás céljából 2011. január 31-én 9 órára a Társaság székhelyén található Konferenciaterembe összehívja a hitelezőket, akik az egyezségi javaslatot 2011. január 19-étől kezdődően, munkanapokon 8 órától 14 óráig a Vértesi Erőmű Zrt. „cs.a.” székhelyén tekinthetik meg.


Oroszlány, 2011. január 14.Vértesi Erőmű Zrt. közleménye

A Vértesi Erőmű Zrt. likviditási problémáinak megoldása érdekében a Társaság Közgyűlése úgy döntött, hogy a Társaság csődvédelmet kér maga ellen. Ennek célja, hogy biztosítsa a munkavállalók javadalmazását, a térség távhőellátását és az államilag garantált hitelek visszafizetését. A mostani helyzet kialakulásának egyik legfőbb oka a System Consulting Zrt.-vel 2008-ban létrejött villamos energia szállítási szerződések.

E villamos energia szállítási szerződések okán kialakult helyzet komoly likviditási krízissel fenyegeti a Társaságot. A megrendeléseket 2008-ban kezdeményező System Consulting Zrt. továbbra sem ismeri el felelősségét, ám a Vértesi Erőmű Zrt., egy július végi bírósági határozat alapján, 2010 augusztus 30-ig, több mint 6 millió euró kifizetését lenne köteles teljesíteni a System Consulting ügylet miatt számos villamos energia kereskedővel megkötött villamos energia szállítási szerződések egyikének kiegyenlítésére.

A Vértesi Erőmű Zrt. rendkívüli közgyűlése úgy döntött, hogy a fizetésképtelenséggel fenyegető helyzet megoldása érdekében a Társaság csődvédelmet kér. Az eljárás azonnali 90 napos fizetési haladékot jelent a Társaság számára.

Ezen három hónapos időszak alatt a vállalat az előírt határidők betartásával elkészíti a fizetőképesség helyreállítását célzó programot, egyezségi javaslatot készít elő mind a hitelezők, mind a munkavállalók számára, valamint ezen időszak alatt egyeztető tárgyalások folytatásával elő kívánja segíteni a térség távhőellátásának hosszútávú megoldását.


Oroszlány, 2010. augusztus 24.F E L H Í V Á S

A Komárom-Esztergom Megyei Bíróság 4.Cspk.11-10-000002/7. sz. végzésével elrendelte a Vértesi Erőmű Zártkörűen Működő Részvénytársaság (cégjegyzékszáma: 11-10-001396; székhelye: 2841 Oroszlány, Külterület hrsz. 0718/5.; adószám: 10744842-2-44) csődeljárását, melynek kezdő időpontja 2010. augusztus 26. A bíróság által kijelölt vagyonfelügyelő: Budapest Holding Első Hazai Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 92-94.).

A Vértesi Erőmű Zrt. ezen hirdetmény útján felhívja hitelezőit arra, hogy követeléseiket a csőd és felszámolási eljárásról szóló 1991. évi XLIX. törvény (a továbbiakban: Cstv.) 10. § (2) bekezdés f) pontjának megfelelően a csődeljárás elrendeléséről szóló végzés közzétételétől, 2010. augusztus 26-ától számított 30 napon, a csődeljárás kezdő időpontját követően keletkező követeléseiket 3 munkanapon belül jelentsék be a Vértesi Erőmű Zrt.-nek és a Vagyonfelügyelőnek a követeléseiket megalapozó okiratok csatolásával együtt. A határidő elmulasztása esetén a követelés nyilvántartásba vételére nem kerül sor. A Cstv. 11. § (1) bekezdése szerinti követeléseket (így különösen a munkabér-jellegű követeléseket) nem kell külön bejelenteni. A követelés nyilvántartásba vételének feltétele az is, hogy a hitelező követelésének 1%-át − de legalább 5 000 forintot és legfeljebb 100 000 forintot − nyilvántartásba-vételi díjként befizessen a vagyonfelügyelő MKB banknál vezetett Budapest Holding Zrt 10300002-20328834-00003285 pénzforgalmi számlájára.