3-as kazán falazatszárítási program az Oroszlányi Erőműben
2013.május 29., szerda 11:00, Frissítve:2013.május 29., szerda 11:12


A Vértesi Erőmű Zrt. telephelyén befejezéséhez közeledik az Oroszlányi Erőmű III. számú 60 MW-os energiatermelő blokkjának nagyjavítása, megkezdődtek az üzembe helyezési munkálatok, az úgynevezett hideg és meleg próbák. A nagyjavítás célja volt a blokki berendezések üzemkészségének- üzembiztonságának fenntartása, a tervezett karbantartások elvégzése.

A III. számú blokk kazánjába terv szerint május 29-én, szerdán 18.00 órakor gyújtanak be és várhatóan május 31-e péntek 10.00 óráig tart a falazat szárítása. Így az erőmű 120 méteres régi kéményén - olajtüzelésből adódóan időszakosan- sötétebb füstgáz fog távozni. Mivel a szárítási program során keletkező gőzt ilyenkor nem tudjuk a turbinára engedni, nagynyomású gőzt engedünk ki a levegőbe. A gőzkifújások erős hanghatással járnak, ám sem az emberekre, sem a környezetre nem jelentenek veszélyt.
A néhány napos szárítási idő során előálló sötétebb füst és az erősebb hanghatások miatt a Vértesi Erőmű Zrt. vezetése kéri az érintett lakosság megértését, türelmét.

A blokk végleges párhuzamos kapcsolása a jövő héten várható.

A Vértesi Erőmű Zrt. vezetése