Bányász- és Villamosnap
2009.április 08., szerda 09:35, Frissítve:2009.április 08., szerda 09:35
Csütörtökön kezdődött az a négy napos monstre rendezvénysorozat, amely során több helyszínen, közel negyven programot szervezett dolgozóinak a Vértesi Erőmű Zrt.

Csütörtökön kezdődött az a négy napos monstre rendezvénysorozat, amely során több helyszínen, közel negyven programot szervezett dolgozóinak a Vértesi Erőmű Zrt.

Az idei bányásznapi ünnepségek első napján a bányász nyugdíjasokat várták a hét közepén az oroszlányi rendezvénysátorba, ahol többek között mazsorett bemutató, a helyi Bányász Népdalkör és a tatabányai "Rozmaringos" Bányász Egylet hagyományőrző műsora, valamint Szilbereki Kata szórakoztatta őket.

A péntek az emlékezés napja volt. Márkushegyen és Tatabányán helyezték el a bányászok képviselői a kegyelet és tisztelet virágait az emlékműveknél. Koraeste került sor az oroszlányi Fő téren a városi megemlékezésre. Elsőként Csizmár Gábor a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára koszorúzta meg a városi bányász emlékművet, majd őt követték a térség országgyűlési képviselői, a megyei és helyi közigazgatás vezetői, a Vértesi Erőmű Zrt. menedzsmentje, valamint a társaság érdekképviseletei. Ezt követően Gálos Tibor vezérigazgató kitüntetéseket, jutalmakat és elismeréseket adott át az erőmű, valamint a bányaüzem kiválóan dolgozó munkatársainak. Az ezt megelőző munkahelyi ünnepségeken a Márkushegyi Bányaüzem és az Oroszlányi Erőmű dolgozói közül idén 299-en vehettek át Jubileumi Elismerő Oklevelet, míg Bányamentő Szolgálati Oklevél kitüntetésben 31 munkavállaló részesült.

A hétvége további programjai már a szórakozásról, kikapcsolódásról szóltak. Szombaton a bokodi sportpályán mini vidámpark, ügyességi játékok, kirakodóvásár várta a vendégeket, s délután olyan ismert előadók műsorát élvezhették a vállalat dolgozói, mint Balázs Fecó, Komár László, Gáspár Laci, vagy Galambos Dorina. Oroszlányban szöszmötölő és triatlonos erő és ügyességi próba fogadta a kicsiket, míg a nagyszínpadon késő estig követték egymást a szórakoztató programok. Vasárnap tovább folytatódott az ismertebbnél ismertebb szórakoztatók fellépése, végül lapzárta után a sztárszínpadon Baby Gabi, Péli Barna és a United zenekar, valamint a Dolly Roll együttes koncertjével zárultak az 56. Bányász- és 14. Villamosnap oroszlányi eseményei.