Bányászpörkölt és szárnyas gulyás
2009.április 08., szerda 09:41, Frissítve:2009.április 08., szerda 09:41
Nem csak a bányában, hanem a fakanál mellett is megállták a helyüket az oroszlányi bányászok a X. Paprikás Ételek Főzőversenyén, mely 2006. szeptember 23-án Kalocsán került megrendezésre. A főzőverseny célja a magyar arany, vagyis a paprika hírnevének öregbítése volt.

Nem csak a bányában, hanem a fakanál mellett is megállták a helyüket az oroszlányi bányászok a X. Paprikás Ételek Főzőversenyén, mely 2006. szeptember 23-án Kalocsán került megrendezésre. A főzőverseny célja a magyar arany, vagyis a paprika hírnevének öregbítése volt.

Nem csak az ország különböző tájairól, de a határon túlról is érkeztek csapatok. Oroszlányt és egyúttal a Márkushegyi Aknaüzemet 3 fős csapat képviselte: Torma Lajos, Klausz István és Zsoldos István.

Az „Oroszlányi Bányászok” csapata nem csak a jó ételekről gondoskodott, hanem a megfelelő „körítésről” is. Elkészítettek egy trapéz ácsolatot, amelyet bányában használatos eszközökkel díszítettek: szívlapát, bányász csákány, gyutacsos láda, benzinlámpa és fokos valamint számos bányászati fotó tette érdekessé a helyszínt a rendezvényre látogatók számára.

A zsűri elnöke, Benke László, mindenki „Laci bácsija” is nagyra értékelte, hogy az oroszlányiak kiállításának és ismertetőjének köszönhetően sokan betekintést nyertek a mélyművelésű bányászat világába.

Az elismerés az értékelés során sem maradt el. A 63 indulóból az Oroszlányi Bányászok csapata különdíjat kapott és elhozta a bronz bogrács díjat is, mely a 3. helynek felel meg. A győztes ételek: bányászpörkölt és szárnyas gulyás ’lőmester’ módra.

A rangos helyezés alapján az oroszlányiak jövőre képviselhetik a bányászatot a Budai Várban megrendezésre kerülő nemzetközi főzőversenyen is.