Oroszlányból Gyulait
2009.április 08., szerda 10:16, Frissítve:2009.április 08., szerda 10:16
Ismét bizonyítottak az oroszlányi bányászok! Ezúttal konyhaművészetükből adtak ízelítőt a Gyulai Pálinka Fesztiválon megrendezett böllér versenyen.

Ismét bizonyítottak az oroszlányi bányászok! Ezúttal konyhaművészetükből adtak ízelítőt a Gyulai Pálinka Fesztiválon megrendezett böllér versenyen.

A nemzetközi versenyen az oroszlányi szénbányászat és a város hírnevének öregbítésén fáradoztak a „szakácsok”. A  tíz főből álló csapat családtagokkal együtt érkezett a versenyre. A résztvevőket Benke László Oszkár-díjas mesterszakács üdvözölte, humorosan megjegyezve: a Pálinka Fesztivál szomszédságában „dopping” vizsgálatot nem tartanak.

Az általános tájékoztató után megkezdődött az érdemi tevékenység: a „versenymunkák” között készülnie kellett hurkának, kolbásznak, tepertőnek, toroskáposztának és levesnek. A versenyzők a kész remekművekkel és köszöntőbeszéddel járultak a zsűri elé.

Az oroszlányi csapat kóstolóként felajánlotta az elkészített étkeket a látogatóknak, akik jóízűen fogyasztották azt.

Az oroszlányiak, főztjükkel a III. helyezést érték el. A csapat főként azért örült az elismerésnek, mert ezzel elvitték Oroszlány Város és a bányászat hírnevét határainkon túlra is. Az oroszlányi böllérek - Torma Lajos csapatvezető, Seres Sándor, Helmeczi József, Helmeczinné Szabó Gabriella, Szeles Mihály, Várszegi László, Várszegi Lászlóné, Bódi István, Gálos János és Kárai Sándor operatőr – legközelebb Móron, az Ezerjó Fakanál versenyen adnak számot főzési tudományukról.