Sajtószoba archívum - 2006. év

Tőkeemeléssel kezd a vevő
A Vértesi Erőmű megvásárlására, a hitelek átvállalására és fejlesztésre a vevő Pronix Kft. jövendő tulajdonosai az elkövetkező 3-4 évben összesen mintegy 50 milliárd forintot szánnak - tudatta lapunkkal Nyúl Gyula, a kft. ügyvezető-tulajdonosa. Az évtizede eladósorban lévő erőmű jelenleg az állami Magyar Villamos Művek Zrt. tulajdona, amely a kft.-t már megnevezte vevőjelöltként. "Amerikai-japán megbízóit" Nyúl Gyula továbbra sem kívánta megnevezni. Lapunk azonban korábban úgy értesült, hogy az a japán Itochu kereskedőház, az amerikai Darby Converging European Fund és a Practical Holdings Ltd.

2006.október 31.

Bányászpörkölt és szárnyas gulyás
Nem csak a bányában, hanem a fakanál mellett is megállták a helyüket az oroszlányi bányászok a X. Paprikás Ételek Főzőversenyén, mely 2006. szeptember 23-án Kalocsán került megrendezésre. A főzőverseny célja a magyar arany, vagyis a paprika hírnevének öregbítése volt.

2006.szeptember 27.

Bányász- és Villamosnap
Csütörtökön kezdődött az a négy napos monstre rendezvénysorozat, amely során több helyszínen, közel negyven programot szervezett dolgozóinak a Vértesi Erőmű Zrt.

2006.szeptember 06.

Környezetbarát hulladékkezelés
„A hulladékkezelés egy lehetséges fejlett technológiája és integrálási lehetősége egy villamos energiatermelő egységbe” – címmel szervezett szakmai előadást a Vértesi Erőmű ZRt. és az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület Oroszlányi Hőerőművi Csoportja. A rendezvényre július 3-án került sor Tatabányán.

2006.július 18.

Személyi változások a Vértesi Erőmű ZRt. élén
A Vértesi Erőmű ZRt. Közgyűlése 2006. május 5-i ülésén, a fő tulajdonosok kezdeményezésére személyi változásokról döntött a Társaság Igazgatóságában és Felügyelő Bizottságában.

2006.május 05.

Villamos áram lesz az energianádból
A tatai Parképítő Rt. készen áll arra, hogy az energianád termesztésének egyik hazai fellegvára legyen. Évente akár 5 millió palánta kibocsátására is képesek lennének, amennyiben a termeltetővel és a felhasználóval is megköttetnek a szerződések. Reménysugarat jelent a Nád MPS-H Kft. és a biomassza tüzelésre készülő Vértesi Erőmű ZRt. most bontakozó kapcsolata.

2006.április 28.

Összetartó hajdani bányászok
Az idén harmincéves a Márkushegyi Bányaüzem. A termelést éppen huszonöt éve, április 1-jén kezdték meg. A jubileumot szombaton megemlékezéssel ünnepelték a művelődési központban.

2006.április 07.

A Vértesi Erőmű ZRt. Éves Rendes Közgyűlése
A Vértesi Erőmű ZRt. április 6-án tartotta Évi Rendes Közgyűlését. A napirendi pontokról, a döntésekről a Vért Igazgatóságának elnöke tájékoztatott. Holló Vilmos elmondta: a cég anyagi helyzete jobb, mint a tavalyi évben, s a jövő évben ez várhatóan még javulni fog. Bár a 2005-ös esztendőt a Társaság veszteséggel zárta, ennek az a magyarázata, hogy a Vért az egyedüli az erőművek között, melynek nincs hosszú távú szerződése; a veszteség így is 655 millió Ft-tal kevesebb volt, mint az előirányzott érték.

2006.április 07.

Oldalszám: 1