Új villamosenergia-elosztóval bővült az MVM Csoport

article_img
2021.09.10

Lezárult az MVM Émász Áramhálózati Kft. 100%-os tulajdonrészének megvásárlására irányuló tranzakció

Lezárult a mai naptól már MVM Émász Áramhálózati Kft. nevet viselő villamosenergia-hálózati elosztó társaság 100%-os tulajdonrészének megvásárlására irányuló tranzakció. A hálózati társaság megvásárlásával az MVM Csoport már közel másfél millió ügyfélnek garantálja a biztonságos műszaki hátteret a villamosenergia-szolgáltatás igénybevételéhez.

„Az MVM Csoport életében ez a tranzakció kiemelkedően fontos lépés, hiszen ezzel stratégiai jelentőséggel bíró, a lakossági és üzleti ügyfelek közvetlen ellátását biztosító infrastruktúrában erősítettük tovább iparági pozíciónkat. Egyúttal egy olyan szakmai csapat érkezett a cégcsoportba, akik az elmúlt évtizedekben a magyar villamosenergia-szektorban meghatározó szerepet töltöttek be. Így nemcsak egy hálózattal, hanem kiemelkedő know-how-val és szakértelemmel is bővül az MVM Csoport” – mondta Alkér Zoltán, az MVM Csoport infrastruktúra vezérigazgató-helyettese.

A most zárult tranzakció eredményeként az MVM Csoport biztosítja a 22 000 km hosszú villamosenergia-elosztó hálózat üzemeltetését Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, illetve Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megye egyes részein több mint 400 település és 740 ezer ügyfél részére.

Az MVM Émász Áramhálózati Kft. operatív ügyvezetője 2021. szeptembertől Fodor József, míg a társaság Felügyelőbizottságának tagjai Alkér Zoltán, Liszák Gábor, Pálmai Antal és Tóth József lettek, illetve a munkavállalók képviseletében további két fő.

Az MVM Émász Áramhálózati Kft. feladata egyebek mellett a mérőórák felszerelése, cseréje, ellenőrzése és szükség szerint helyszíni leolvasása is. A tulajdonosváltás kapcsán – a név- és arculatváltással egy időben – a társaság egyes elérhetőségei is megváltoztak.

 • Telefonszám: +36 20/30/70/1 474 9999

 • Hibabejelentés: +36 80 42 43 44

 • E-mail-cím: eloszto@mvmemaszhalozat.hu

 • Mérőállás bejelentése: +36 20 888 1260, +36 30 818 1260, +36 70 801 1260, +36 1 238 1260, +36 80 424 526

 • Ügyfélszolgálati irodák: a https://mvmemaszhalozat.hu oldalon, az Ügyintézés menüpont alatt

 • Web: https://mvmemaszhalozat.hu

 • Online ügyfélszolgálat: https://eloszto.mvmemaszhalozat.hu
  A bejelentkezéshez az eddig használt felhasználónevet és jelszót kell megadni.

 • Mobilapplikáció: MVM Next EnergiApp (volt ELMŰ)
  A bejelentkezéshez az eddig használt felhasználónevet és jelszót kell megadni.

A nagy múltú, stabil, folyamatosan fejlődő és innovatív MVM Csoport jelenleg már 110-nél is több vállalatból áll, amelyek az energiaszektor értékláncának minden elemét felölelik. Több mint 17 000 szakértő munkatárs dolgozik az energiatermelés, -tárolás, -kereskedelem, -elosztás, -szolgáltatás, a tervezés, az építés, a szállítás, az adatátvitel és a startup-inkubáció területén is.